Pigmentfoltok eltüntetése IPL-lel

arckezeles clip image002 0003A bőrön látható elszíneződéseket, /szeplők, májfoltok, barna öregségi foltok, „napfoltok"/ lézerrel és villanófénnyel véglegesen el tudjuk tüntetni. A kezelés gyors és fájdalommentes.
Mindkét típusú kezelést alkalmazzuk a hatékonyság növelése érdekében. A kezelés egyszerű, gyors és nem jár semmiféle kellemetlenséggel.

A rendkívül rövid idő alatt közölt csekély energia mintegy szétrobbantja a pigmentált folt festékanyagát. Ezeket az apró festékdarabokat a szervezet speciális falósejtjei, az ún. makrofágok távolítják el a bőrből. Mivel a lézerfény energiája a pigmentben nyelődik el, a bőrt nem károsítja, és rendkívül kis valószínűséggel okoz bármilyen panaszt.

 

 IPL technológiával is eltávolíthatók a jóindulatú pigmentfoltok. A  fény úgy hatol át a bőrön (a másodperc néhány ezred részéig), hogy nincs sérülés, nincs látható nyom, nincs olyan erős fájdalom, melyet csillapítani kellene. A nagy energiasűrűségű, lézertechnológiával előállított villanófény

 (inkoherens-nem lézer fény), mely a másodperc néhány századrészéig villanva, 2-4 mm mélységbe a bőrbe hatolva, ott az energiáját leadva, az arra fogékony (pigmentfolt, szőrtüsző, rost, ér, stb.) szövetekben elnyelődik. Hatása a szelektív fototermolízis: a fény útjába eső szöveteken lényegi változásokat hoz létre, szöveteltávolítás nélküli felület-újraformálást.

Jóindulatú pigmentfoltok:
arckezeles clip image004 0001Chloasma (szülés, fogamzásgátló, stb. utáni barna foltok)
Photoageing (napfénykárosodás miatti korai öregedés,pigmentáció)
Hyperpigmentáció Napozás utáni pigmentfoltok

Az ajánlott kezelések száma 4-6. A kezeléseket 3 hetente kell megismételni.

Az első beavatkozás után a barna lencsefoltok megfeketednek, de ezek egy héten belül nyomtalanul eltűnnek. A második-harmadik kezelés után a pigmentfoltok (chloasma) színe kezdetben erősödik, majd elhalványul. A 4-6 kezelésből álló kúra végén, kb. 3.-4. hónap végén a páciens arcbőre olyan lesz, mintha soha nem érte volna bőrét napsugárzás.
Az eredmény erős fényvédő krémek használata mellett fenntartható.

Fényvédő krém használata nélkül viszont  a pigmentfoltok UV sugárzás hatására kiújulnak.

 

időpont fogl.jpg