Gyógymasszázs

6841281_orig.jpg

 

A masszázs korunk legrégebbi gyógymódja. Valószínűleg az emberek önmagukon már ősidők óta ösztönösen alkalmazták a masszázst nyomkodva, gyúrva, simogatva a fájós részeiket, később már tudatossá válhatott. A masszázs mechanikai tevékenység, ami a mechanoterápia része. A masszázs a  test szöveteinek kézzel történő átdolgozása. A bőrfelszín területén meghatározott fogásokkal, a masszázsfogások egyénre szabott sorrendjében, kezelési céllal alkalmazott mechanikai inger, amelyre a válaszreakció a gyógyulás.  Ezt a módszeres, fokozatos fogássorozatot, csakis szakképzett gyógymasszőr végezheti. A gyógymasszázs, mint természetes energiát feldolgozó módszer, a fizioterápia része, azon belül a mechanoterápia passzív ága, míg az aktív mechanoterápia a gyógytorna. A fizioterápia az a gyógyítási mód, amely a természet energiáját használja fel a gyógyításhoz.

 időpont fogl.jpg


 Manapság egyre nagyobb fontossággal bír a gyógymasszázs. Ennek oka lehet a mozgásszegény életmód, a mozgásszervi megbetegedések, az egyre sűrűbben bekövetkező balesetek száma, jelenlegi világunk stresszes életvitele, a lelki problémákkal küzdők száma stb. Emellett ez a kezelési módszer helyileg, az adott testrészen hat és nem okoz semmilyen mellékhatást a gyógyszeres beavatkozásokkal szemben.

A gyógymasszázs igen sokrétű eljárás. Lehet, akár egy egészséges ember számára frissítő, állóképességet erősítő, a hiányos testmozgásra megoldás, a sportolóknál előkészület vagy utóápolás. Viszont a legfontosabb része a beteg embereken való segítség. A különböző betegségekre megoldást, csak szakképesített, magas szintű elméleti- gyakorlati tudással rendelkező szakember nyújthat. Emiatt fontos, hogy jól válassza meg gyógymasszőrét! Egy igazi OKJ-s minősítésű gyógymasszőr rendelkezik anatómiai, bőrgyógyászati, fizioterápiai, traumatológiai, neurológiai stb . . . tudással és  magas szintű hozzáértéssel.

A masszázs hatására:

·         mérséklődik vagy megszűnik a fájdalom,                      

·         élénkül a vérkeringés,

·         gyorsul a sejtek anyagcseréje,

·         fokozódik a nyirokkeringés,

·         optimalizálódik a vérnyomás és a pulzus,

·         egyenletessé válik a légzés,

·         nő az oxigénellátottság,267.jpg

·         vérbőség alakul ki,

·         emelkedik a test hőmérséklete,

·         az elhalt hámsejtek leválnak a bőr felületéről,

·         nő a bőr rugalmassága, feszessége,

·         növekszik a szövetek tápanyag ellátottsága,

·         lassulnak az öregedési folyamatok,

·         nő az izomzat teljesítőképessége,

·         megszűnik az izomfáradtság,

·         erősödik a szervezet ellenálló képessége.

 Mit gondol kell még több érv arra, hogy eljöjjön egy gyógymasszázsra? Építse be életébe az egészséget, mert hosszú-és rövidtávon egyaránt megéri! Teljen minden napja kellemesen, fájdalmak nélkül!

 

időpont fogl.jpg