Kinezológiai tapasz


kinesio taping ruecken

 

 
A kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom- és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkenthető. Gyors segítséget nyújt a fájdalomcsillapításban, lerövidíti a gyógyulási időszakot.

A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc- és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatás érhető el.

 

 

 időpont fogl.jpg

 Mi történik a felhelyezés után?


A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét.Milyen jótékony hatásai lehetnek?

·         A nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik,

·         Javul a vérkeringés,

·         Csökken a fájdalom,

·         Stabilizálja az izmokat, ízületeket,

·         Tehermentesíti a sérült szöveteket,

·         Megakadályozza az izomgörcsök kialakulását.

 Miért fontos, hogy hozzáértő szakember helyezze fel?

Ettől függ, hogy a kívánt hatást el tudjuk-e érni, ezért a felhelyezéshez taping módszerekben jártas terapeuta segítsége javasolt.Milyen anyagból készült a kineziológiai tapasz?

A szalag az emberi bőrhöz hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, vastagsága és rugalmassága is megegyezik az emberi bőrével, emiatt idomul a test szöveteihez, nem akadályoz a mozgásban. A légáteresztő anyag segít abban, hogy a bőr szabadon lélegezzen. Alapanyaguk elsősorban pamut, lycra és orvosi akril ragasztó.

 Ne szenvedjen gyötrő fájdalmakkal egy-egy kisebb-nagyobb baleset után. Válassza a Kinozológia tapaszt! Nem is gondolná, hogy akár másnapra elmúlhat fájdalma.

 

időpont fogl.jpg