Tartós arcszőrtelenítés

arckezeles clip image001 0002A villanófényes végleges szőrtelenítés technológia lényege a fény hőenergiájának hasznosítása. Ezt gépünk a szelektív photothermolízis útján fejti ki, vagyis a villanás hatására a széles spektrumú, intenzíven pulzáló fény, a bőrünk, szőrünk színét adó festékvegyületben - a melaninban nyelődik el. A végleges szőrtelenítő gép által kibocsátott fényenergia átalakul hőenergiává. A melanin a hőt leadja a szőrt képző mátrix sejteknek, melyek ennek hatására elroncsolódnak, azaz a fehérjéik kicsapódnak. Ennek következtében a szőrök kihullnak és nem nőnek vissza. Mindeközben a környező szövetek nem hevülnek fel, és nem sérülnek meg. A végleges szőrtelenítés kezelés sorozata, akkor lehet hatékony, ha ismerjük a szőr növekedési ciklusát. Növekedési fázisban levő szőrt lehet véglegesen kiirtani, mert aktívak a mátrix sejtek.

Ha a növekedési fázisban lévő szőrszálat, a megfelelő villanófényes energiával levillantjuk, akkor szinte biztos, hogy a szőrtüsző tartósan megsemmisül, ez a végleges szőrtelenítés.

Orvosilag megállapított tény, hogy a növekedési fázis 3-4 hetente, háton 6 hetente ismétlődik. A többi szőrszál, amíg nem kerül a növekedési fázisba, fokozatosan puhul, vékonyodik, világosodik. A végleges szőrtelenítés kezeléssorozat végén a szőrtüszők 80-90 %- a károsodik. A beépített hűtőrendszernek köszönhetően a kezelés csak apró kellemetlenséggel jár szinte fájdalommentes.

arckezeles clip image005 0001A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 3-6 kezelésre van szükség. A kezelések közötti eltelt időszak 3-6 hét (a teljes szőrnövekedési ciklus lefedése miatt). Egy 5 kezelésből álló szőrtelenítés, 5 hetes periodikussággal számolva fél év. Amennyiben a nyári szezonra szeretné befejezni kezelését, úgy azt már télen meg kell kezdenie. Természetesen vannak olyan testtájékok, ahol a teljes szőrzet akár 65%-a van növekedési fázisban, így az egyszeri beavatkozás során, már 60-65%-os eredményt érhetünk el. A kezelést megelőző, illetve kezelés utáni teendőkről kérjen felvilágosítást kezelőnktől.

Ellenjavallatok:
  • Terhesség alatt.
  • Lázas állapot idején.
  • Cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén.
  • Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén, aktív herpesz helyén
  • Autoimmun betegség esetén.
  • Keloidos (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
  • Nyílt sebek, sérülések helyén.
  • Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén.
  • Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén.
  • Barnított bőr esetén (a kezelés előtt lehetőleg 3 hétig kerülje a napozást, szoláriumozást, barnító krémek alkalmazását).

 

időpont fogl.jpg