Tartós, végleges szőrtelenítés IPL technológiával és Rádiófrekvenciával

A villanófényes tartós szőrtelenítés technológia lényege a fény hőenergiájának hasznosítása. Ezt gépünk a szelektív photothermolízis útján fejti ki, vagyis a villanás hatására a széles spektrumú, intenzíven pulzáló fény, a bőrünk, szőrünk színét adó festékvegyületben - a melaninban nyelődik el. A végleges szőrtelenítő gép által kibocsátott fényenergia átalakul hőenergiává. A melanin a hőt leadja a szőrt képző mátrix sejteknek, melyek ennek hatására elroncsolódnak, azaz a fehérjéik kicsapódnak. Ennek következtében a szőrök kihullnak és nem nőnek vissza. Mindeközben a környező szövetek nem hevülnek fel, és nem sérülnek meg. A tartós szőrtelenítés kezelés sorozata, akkor lehet hatékony, ha ismerjük a szőr növekedési ciklusát. Növekedési fázisban levő szőrt lehet véglegesen kiirtani, mert aktívak a mátrix sejtek.
 időpont fogl.jpg
testkezeles clip image034Ha a növekedési fázisban lévő szőrszálat, a megfelelő villanófényes energiával levillantjuk, akkor szinte biztos, hogy a szőrtüsző tartósan megsemmisül, ez a végleges szőrtelenítés. Orvosilag megállapított tény, hogy a növekedési fázis 3-4 hetente, háton 6 hetente ismétlődik. A többi szőrszál, amíg nem kerül a növekedési fázisba, fokozatosan puhul, vékonyodik, világosodik. A végleges szőrtelenítés kezeléssorozat végén a szőrtüszők 80-90 %-a károsodik.. A beépített hűtőrendszernek köszönhetően a kezelés csak apró kellemetlenséggel jár, szinte fájdalommentes.
 
testkezeles clip image036A tartós szőrtelenség eléréséhez, alkattól és testtájéktól függően 3-6 kezelésre van szükség. A kezelések közötti eltelt időszak 3-6 hét (a teljes szőrnövekedési ciklus lefedése miatt).
Egy 5 kezelésből álló szőrtelenítés, 5 hetes periodikussággal számolva fél év. Amennyiben a nyári szezonra szeretné befejezni kezelését, úgy azt már télen meg kell kezdenie. Természetesen vannak olyan testtájékok, ahol a teljes szőrzet 65%-a van növekedési fázisban, így az egyszeri beavatkozás során, már 60-65%-os eredményt érhetünk el. A kezelést megelőző, illetve kezelés utáni teendőkről kérjen felvilágosítást kezelőnktől.
 
Ellenjavallatok:
Terhesség alatt.
Lázas állapot idején.
Cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén.
Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén, aktív herpesz helyén
Autoimmun betegség esetén.
Keloidos (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) és hypertrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
Nyílt sebek, sérülések helyén.
Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén.
Fokozott fényérzékenység (allergia), illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése (pl. retinoidok, barbiturátok, béta-blokkolók, non-szteroid gyulladáscsökkentők) esetén.
Barnított bőr esetén (a kezelés előtt lehetőleg 3 hétig kerülje a napozást, szoláriumozást, barnító krémek alkalmazását).
Az elmúlt 21 napban gyantázott szőrzet esetén.
Tetoválás-eltávolítás helyszén.
Fehér, ősz szőrszálak esetén.

időpont fogl.jpg